1397/08/17 10:56
ارزش غذایی ماهی قزلآلای رنگینکمان
ماهی قزلآلای ماهی محبوبی در بین مصرفکنندگان است و دارای مواد مغذی فراوانی است. تركيب شيميايي گوشت این ماهی شامل آب، پروتئين، چربي، كربوهيدرات، ویتامینها و مواد معدني است. اسيدهاي چرب موجود در آن بهصورت اسيدهاي چرب غيراشباع است. نوع كربوهيدرات موجود در آن اغلب از نوع گليكوژن بوده و درمجموع مقدار كربوهيدرات در آن آنقدر پايين است كه نقش قابلتوجهی در تغذيه انسان ندارند.
قزلآلای رنگینکمان طبق تقسیمبندی متخصصین شیلاتی در گروه چربي متوسط (حدود 5 تا 15 درصد) و پروتئین زياد (بیشتر از 15درصد) است بنابراین سرشار از پروتئین است. مهرهداران توانايي سنتز 10 نوع از اسيدهاي آمينه را ندارند و بايد از طريق جيره غذايي تأمين شوند كه به آنها اسيدهاي آمينه ضروري ميگويند. اين اسيدهاي آمينه شامل آرژنين، هيستيدين،لوسين، ايزولوسين، ليزين، متيونين، فنيل آلانين، ترئونين، تريپتوفان و والين میباشند. این ماهی انواع ویتامین شامل ویتامین محلول در چربی و محلول در آب ارزشمند را دارا است. انواع مواد معدنی حیاتی ضروری برای بدن در گوشت این ماهی یافت میشود.
ترکیبات شیمیایی قزلآلای رنگینکمان در صد گرم
آب، انرژی، چربی و پروتئین ماهی قزلآلا
در هر صد گرم گوشت قزلآلا داری 112 کیلوکالری انرژی است. میانگین آبگوشت این ماهی حدود 70 درصد است. چربی این ماهی حدود 6 گرم هست. ماهی قزلآلا دارای 2/3 گرم اسید چرب امگا 3 است و اسیدهای چرب ضروری شامل اسید لینولینیک، اسید آراشیدونیک و اسید لینولئیک را دارا است. متوسط پروتئین در قزل آلای رنگین کمان 19 درصد و هضم پذیری آن 99 درصد است و اسيدهاي آمينه ضروری آن شامل آرژنين، هيستيدين،لوسين، ايزولوسين، ليزين، متيونين، فنيل آلانين، ترئونين، تريپتوفان و والين است.
ویتامینهای گوشت قزلآلا
حاوی میزان بالایی از ویتامینهای حیاتی بدن ازجمله :A به میزان 17/00 میکروگرم- ویتامین D به میزان 3/90 میکروگرم- ویتامین E به میزان 0/20 میلیگرم- ویتامین K به میزان 0/10 میکروگرم- ویتامین C به میزان 0/50 میلی گرم-تیامین B1به میزان 0/35 میلیگرم -ریبوفلاوین B2به میزان 0/33 میلیگرم- نیاسین B3 4/50 میلی گرم-کولین B4 به میزان 65/00 میلی گرم-پانتوتنیک اسید B5 به میزان 1/94 میلیگرم- ویتامین B6 به میزان 0/20میلی گرم-فولات B9 به میزان13/00 میکروگرم- ویتامین B12 به میزان 7/79 میلیگرم است.
مواد معدنی گوشت قزلآلا
حاوی مقادیر مناسب از مواد معدنی موردنیاز بدن ازجمله: سلنیم به میزان60/12 میکروگرم-کلسیم به میزان43/00 میلیگرم- آهن به میزان 1/50 میلیگرم- منیزیم به میزان22/00 میلی گرم-فسفربه میزان245/00 میلیگرم- پتاسیم به میزان440-350 میلیگرم- سدیم به میزان 52/00 میلیگرم- روی به میزان 0/66میلیگرم- مس به میزان 0/19 میلیگرم- سلنیم به میزان12/60 میکروگرم- منگنز 0/85 میلیگرم است.
نویسنده: سکینه ابراهیمی کارشناس ارشد شیلات
ماهی قزلآلای ماهی محبوبی در بین مصرفکنندگان است و دارای مواد مغذی فراوانی است. تركيب شيميايي گوشت این ماهی شامل آب، پروتئين، چربي، كربوهيدرات، ویتامینها و مواد معدني است. اسيدهاي چرب موجود در آن بهصورت اسيدهاي چرب غيراشباع است. نوع كربوهيدرات موجود در آن اغلب از نوع گليكوژن بوده و درمجموع مقدار كربوهيدرات در آن آنقدر پايين است كه نقش قابلتوجهی در تغذيه انسان ندارند.
قزلآلای رنگینکمان طبق تقسیمبندی متخصصین شیلاتی در گروه چربي متوسط (حدود 5 تا 15 درصد) و پروتئین زياد (بیشتر از 15درصد) است بنابراین سرشار از پروتئین است. مهرهداران توانايي سنتز 10 نوع از اسيدهاي آمينه را ندارند و بايد از طريق جيره غذايي تأمين شوند كه به آنها اسيدهاي آمينه ضروري ميگويند. اين اسيدهاي آمينه شامل آرژنين، هيستيدين،لوسين، ايزولوسين، ليزين، متيونين، فنيل آلانين، ترئونين، تريپتوفان و والين میباشند. این ماهی انواع ویتامین شامل ویتامین محلول در چربی و محلول در آب ارزشمند را دارا است. انواع مواد معدنی حیاتی ضروری برای بدن در گوشت این ماهی یافت میشود.
ترکیبات شیمیایی قزلآلای رنگینکمان در صد گرم
آب، انرژی، چربی و پروتئین ماهی قزلآلا
در هر صد گرم گوشت قزلآلا داری 112 کیلوکالری انرژی است. میانگین آبگوشت این ماهی حدود 70 درصد است. چربی این ماهی حدود 6 گرم هست. ماهی قزلآلا دارای 2/3 گرم اسید چرب امگا 3 است و اسیدهای چرب ضروری شامل اسید لینولینیک، اسید آراشیدونیک و اسید لینولئیک را دارا است. متوسط پروتئین در قزل آلای رنگین کمان 19 درصد و هضم پذیری آن 99 درصد است و اسيدهاي آمينه ضروری آن شامل آرژنين، هيستيدين،لوسين، ايزولوسين، ليزين، متيونين، فنيل آلانين، ترئونين، تريپتوفان و والين است.
ویتامینهای گوشت قزلآلا
حاوی میزان بالایی از ویتامینهای حیاتی بدن ازجمله :A به میزان 17/00 میکروگرم- ویتامین D به میزان 3/90 میکروگرم- ویتامین E به میزان 0/20 میلیگرم- ویتامین K به میزان 0/10 میکروگرم- ویتامین C به میزان 0/50 میلی گرم-تیامین B1به میزان 0/35 میلیگرم -ریبوفلاوین B2به میزان 0/33 میلیگرم- نیاسین B3 4/50 میلی گرم-کولین B4 به میزان 65/00 میلی گرم-پانتوتنیک اسید B5 به میزان 1/94 میلیگرم- ویتامین B6 به میزان 0/20میلی گرم-فولات B9 به میزان13/00 میکروگرم- ویتامین B12 به میزان 7/79 میلیگرم است.
مواد معدنی گوشت قزلآلا
حاوی مقادیر مناسب از مواد معدنی موردنیاز بدن ازجمله: سلنیم به میزان60/12 میکروگرم-کلسیم به میزان43/00 میلیگرم- آهن به میزان 1/50 میلیگرم- منیزیم به میزان22/00 میلی گرم-فسفربه میزان245/00 میلیگرم- پتاسیم به میزان440-350 میلیگرم- سدیم به میزان 52/00 میلیگرم- روی به میزان 0/66میلیگرم- مس به میزان 0/19 میلیگرم- سلنیم به میزان12/60 میکروگرم- منگنز 0/85 میلیگرم است.
نویسنده: سکینه ابراهیمی کارشناس ارشد شیلات